Visa alla kunder på Google Maps

Skulle det inte vara bra att kunna ta alla kunder du har i Act! och visa dem på en karta?

batchgeo

Ett perfekt verktyg för att visa distriktsindelning, reseplanering och marknadsaktiviteter.

Du vet säkert redan att du kan visa en enskild kontakts plats direkt i Act!, det finns två sätt att göra det på:

1. Klicka på den lilla platsmarkören som finns på ikonraden ovanför kontaktinformationen. Din webbläsare öppnas med en karta där kontakten är markerad.
  2. Öppna fliken Web Info och välj länken ”Google Maps” så öppnas en karta i Act!

Men om du vill se vart flera ava dina kontakter finns, på samma kartbild, gör du så här:

1. I List view kan du markera de kontakter du vill se eller om du har en färdig Group för de kontakter du vill visa så väljer du den gruppen och väljer Create Lookup.
  2. Har du flera kontaktpersoner på samma företag kan du ta rensa listan så att det bara finns en per företag. Det gör du genom att höger-klicka på de kontakter du vill utesluta och sedan välja Omitt Selected Contacts.
  3. Exportera sedan denna lista med kontakter genom att klicka på ikonen för Excel, finns i ikonraden ovanför listan.
  4. När Act! har exporterat alla kontakter (välj inte mer än 500 kontakter), öppnas Excel med dina kontakter.
  5. Ta bort de kolumner som inte är intressanta, behåll Company, City, Adress, Postal Code och Country.
  6. Klicka på Ctrl-A för att markera allt och Ctrl-C för att kopiera kontakterna.
  7. Öppna din webbläsare och adressen http://batchgeo.com/
  8. Klicka i rutan med exempel på adresser och klicka Ctrl-V för att klistra in dina adresser.
  9. Klicka på knappen Validate & Set Options, här kan du göra ytterligare val om så önskas, annars klickar du på Make Map och efter en stund visas en karta där dina kontakter är markerade.
  10. Klicka på Save och du får upp kartan med alla kontakterna listade.

Tack till Len Kamerman och Jeff Granger