Om du har en mapp för en kund eller en mapp med viktiga dokument och inte nödvändigtvis vill bifoga ett dokument till en ACT ! post , så kan du använda detta knep. Med hjälp av adressfältet, kan du faktiskt ange en sökväg, och – när du klickar på länken – kommer det att öppna ett fönster i Utforskaren till den angivna mappen .

Här är hur du gör det :
Välj Verktyg – Definiera fält … från menyn .
Skapa ett nytt fält, namnge det till vad du vill. Det viktigaste här är att göra området datatyp till webbadress.

Fullborda tillägget av fältet.

Välj Verktyg – Design Layout och kontakt eller företag, återigen beroende på var du skapat fältet.

Placera det nya fältet i layouten.

Nu när du har fältet, är syntaxen – eller vad man ska skriva i fältet – viktigt:

Fältvärdet måste börja med file:// (här kan du skriva in ett Standardvärde)
Resterande text måste vara en giltig sökväg till en mapp.
Här är ett exempel på en post i min ACT! databas – en mapp som heter ”Demo” i Mina dokument:

file://C:\User\Lennart\Demo

Och när jag klickar på rutan, öppnas mappen i Utforskaren.