Fliken Relationer / Relationships

I ACT! version 2009, tillkom fliken Relationships.Tanken är att du kan titta på en kontakt och se hur andra kontakter i din databas är relaterade. Fördelen med att skapa relationer är att man i ACT! kan se kopplingar mellan kontakter som du kan ha glömt bort att de existerar eller inte insett att de finns förrän du följt länkarna.

Du kan öka nyttan av fliken Webbinformation i ACT! med fliken Relationer. När du visar information om en kontakt i LinkedIn på kan du se att personen är länkad till personer som redan (eller kanske bör vara) i din ACT! databas. Då kan du börja bygga ditt nätverk i ACT!.

För att skapa en länk:

1. Gör urval av en kontakt i ACT!
    2. Klicka på fliken Relationer.
    3. Klicka på ”Skapa relation”.
    4. Öppna rullgardinsmenyn för att välja en kontakt.
    5. I fältet Definiera relation öppnar du rullgardinsmenyn och välj hur den nuvarande kontakten är relaterad.
    6. I fältet Relatera kontakt anger du den andra sidan av relationen.

Obs: Om den aktuella kontakten använder den relaterade kontakten som leverantör, då är den nuvarande kontakten förmodligen en kund så i den övre rutan väljer du Kund och i den undre väljer du Leverantör. Om förhållandet helt enkelt är vän till vän, väljer du det för båda fälten.

1. Skriv in kompletterande text om så behövs: Typ av leverantör eller var vännerna träffades.
  2. Klicka på OK.

Nu visar fliken Relationer den andra kontakten och du kan klicka på namnet för att hoppa direkt till den relaterade kontakten och därifrån – hoppa tillbaka.

Bläddrar du runt i ACT! kan du effektivt använda den här funktionen för att skapa ett mer omfattande nätverk av kontakter!