Om Zoft 80 AB

Information om Zoft 80 AB
Visa karta

Visa Lennart Johanssons profil på LinkedInGå till Lennart Johanssons profil

Lennart JohanssonZoft 80 AB är grundat och ägs av Lennart Johansson

Jag såg att en journalist kallade mig för en gammal ”ringräv”, och det har han ett visst fog för. Min bana inom databranschen började redan i 70-talets början. När jag startade Zoft 80 1981 ville jag arbeta med produkter som var unika för den svenska marknaden. Därför har jag hela tiden försökt att hålla mig ajour med vad som händer i det stora landet i väster, USA.

2009 Business Check AB meddelar att Zoft 80 AB har den bästa ratingen, 10 av 10. Av Sveriges företag är det ca 10 % som har rating 10.

2007 UC Riskklass 5 – innebär lägsta risk för obestånd och att ett företag bedöms ha högsta kreditvärdighet.

Zoft 80 AB är ett stabilt och seriöst företag. UC:s kreditvärderingssystem har bedömt Zoft 80 AB har en riskprognos på mindre än 0,25% och tillhör därmed högsta riskklass, UC Riskklass 5, visar att företag är kreditvärdigt och har god överlevnadsförmåga.

2006 Zoft 80 AB tecknar avtal med Webanalys om att ta över deras kunder på sponsrade länkar. I november meddelade D&B att Zoft 80 AB var AA-klassat.

2005-6 genererade min sökmotor-annonsering en försäljning på hela 55 miljoner för en av mina kunder.

2004 började jag med annonsering med sponsrade länkar på Google och övriga sökmotorer.

2003 Blev vidareutvecklingen av TeleMagic nedlagd, trots det finns det en trogen skara användare runt om i Sverige och övriga världen.

2001 tillkom ACT! i vårt produktsortiment. Programmet har funnits sedan 1987 och tidigare sålts via postorder i Sverige.

1988 kom TeleMagic in i bolaget det är verkligen en unik produkt. Programmet var ett av de första s.k. säljstödsprogrammen i Sverige.

1983 arbetade jag på Käll-Data i Umeå och vi blev ett av de första företagen i Sverige att sälja IBM’s nya Person Dator

1980 kom Clive Sinclair med den första hemdatorn, ZX-80

1979 startade revolutionen i Sverige med lanseringen av Luxor ABC-80

1972 började jag på Nixdorf i Stockholm och då hette det ”kontorsdatorer”

1970 var det ”stordatorer” på Universitetet i Umeå