Kolla upp blivande kunder

Vi som har drivit företag ett antal år vet att förr eller senare åker vi på en dålig betalare. Tack vare Internet har det blivit enklare att kolla upp befintliga och blivande kunder innan vi gör affärer med dem.
En tjänst som är mycket enkel att använda är Allabolag.se

• vilka sitter i styrelsen
  • de 3 senaste boksluten
  • har de F-skattsedel
  • är de momsregistrerade
  • kreditupplysning (tilläggstjänst)
  • fullständig årsredovisning (tilläggstjänst)

Nu har de kompletterat med varningar från Svensk Handels varningslista. Klicka här för ett exempel.

Har du ACT! by Sage 2010 går det att lägga in en länk som direkt öppnar upp en sida med information om det företag du just då har på skärmen. Du lägger in följande länk på fliken Web Info:

http://www.allabolag.se/?what={Contact.Company}&where={Contact.City}

Öppna fliken Web Info, klicka på Edit Links, Add och klistra in ovanstående länk i fältet Source URL.

På samma sätt kan du skapa länkar för att ta reda på en persons födelsedag, Google Maps, Hitta, Plaxo, Väder, LinkedIn, Facebook m.fl.