Dagens tips är en snabb genomgång av hur du använder aktiviteter, historik och uppföljning  i din ACT! programvara för att se till att du inte missar något när hantera dina uppgifter och tar hand om kunderna.

Aktiviteter

Aktiviteter är objekt som du schemalägger i förväg för att visas på ett par ställen: på din uppgiftslista, kalendern och på avstämningsdagen för den kontakt som du har planerat en aktivitet med. Om du vill schemalägga en aktivitet, letar du först upp den kontakt som du vill schemalägga med, välj sedan ”Schedule”-menyn och välj den typ av aktivitet som du vill schemalägga eller använd verktygsradens ikoner.

Ganska enkelt, eller hur? Om du är en ACT! användare har du förmodligen redan använt aktiviteter. Men – rensar du dina aktiviteter och skapa historikposter?

Historik

Historikposter är information om e-postmeddelanden, möten, avslutade samtal och andra interaktioner mellan dig och din personal och dina kontakter.

För att skapa en historikpost när du har slutfört en aktivitet, behöver du bara högerklicka på aktiviteten och välj ”Clear Activity…” och du får ett fönster som låter dig fylla i resultatet av aktiviteten. Det är viktigt att du fyller i uppgifterna så att senare, när du eller andra ACT! användare behöver en påminnelse, hittar informationen.

Om du vill spara historik, men inte schemalägga en aktivitet först – till exempel: telefonen ringer och det är en kund som ringer, hoppa över att skapa en aktivitet och bara spara en historik. Du hittar det här alternativet på Kontakt-menyn och på fliken Historik i kontakt detalj vy. Återigen måste du fylla i detaljerna annars kommer inte denna information att vara användbar.

Uppföljning

Oftast, när du är klar med en sak och rensar aktiviteten, vill du schemalägga nästa sak att göra. T.ex. du är klar med ett möte men nu behöver du schemalägga ett samtal som uppföljning. ”Follow-up”-knappen hjälper dig att göra detta och sparar tid genom att i förväg fylla i kontakten och ärenderaden åt dig från den tidigare aktiviteten.