Använd Swiftpage för att skicka direktmail utan att behöva använda mallar

Har du någon gång önskat skicka ett improviserat, snabbt e-postmeddelande med Swiftpage , men du ville inte ta dig tid att redigera – eller skapa – en mall bara för att skicka ett snabbt meddelande?

Du kan göra det med en enkel engångsinställning som kan användas om och om igen.

Swiftpage levereras med många färdiga mallar – vilken som helst duger, men de har en som heter Blank Template den är bra att börja med, eftersom den är i huvudsak tom, vilket är vad vi vill ha. Så här gör du…

• Öppna ett konto hos Swiftpage om du inte har ett
  • i Swiftpage Connect, gå först till Template Editor
  • välj fliken Global Templates
  • välj mallen Blank_One Column
  • välj sedan Copy to Local
  • Namnge den till vad du vill, men gör det lätt att identifiera mallen. Jag valde att kalla min Personligt meddelande, varför ser du strax
  • välj Local TemplatesEdit och mallen Personligt meddelande ta bort allt du inte vill att mottagaren ska se. Min första mall hade med några tomma textfönster, så jag raderade dem och ändrade rubriken till något mycket enkelt och diskret.
  • Mallen innehåller nu två tomma textfält, markera ett av dem, välj Text Options – Edit Text

Här är nyckeln till hur detta fungerar. Du kan lägga till alla fält du vill, men det viktigaste fältet, Personal message, att lägga till din nu tom mall hittar du i drop-down listan kallad Mail Merge, kallas [[SpePersonalMessage]] när det är inlagt i mallen – det är en av de kopplingsinstruktioner som finns. Återigen, lägg till alla de fält som du vill använda (jag har lagt mitt namn och telefonnummer, [[SpeProfile_OwnerName]] och [[SpeProfile_OwnersPhone]] som en ”signatur”), men detta är det fält som innehåller det meddelande som du längtar efter att få skicka ut.

2013-12-03_110924

Slutligen, spara mallen.

För att använda det, behöver du bara göra som vanligt i Act! för att välja en Kontakt, Grupp, Urval, Företag, etc att sända ditt meddelande till. Personligen använder jag Grupper och urval mest av allt när jag skickar meddelanden. När du har dina mottagare klickar på SwiftPage ikonen (kallad Swiftpage Emarketing i nyare versioner), som lanserar SwiftPage-gränssnittet:

2013-12-03_112334

Välj din nya ”tomma” mall – igen, min kallas Personligt meddelande – skriv in ditt meddelande i fältet Personligt meddelande (Personal Message), och välj Skicka nu (Send Now) (eller senare eller vilket alternativ du vill). Ditt meddelande kommer att infogas i [[SpePersonalMessage]] fältet, tillsammans med övriga kopplingsinstruktioner och skickas iväg.

Med hjälp av den här mallen kan du göra nya urval och skriv in ett nytt meddelande, utan att behöva redigera mallen om och om igen.

Lycka till!