Säker backup via Dropbox

I ACT! finns det möjlighet att göra backup helt automatiskt via ACT! Scheduler som jag beskrivit tidigare. Vill du dessutom spara din backup på ett säkert ställe kan du använda dig av tjänsten Dropbox. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett konto, vilket du gör här.

Därefter ändrar du sökväg i Act! Scheduler till den plats där din backup ska sparas, i mitt fall är den

C:\Users\Lennart\Dropbox\Backup

Notera att jag skapat en extra mapp i Dropbox-katalogen för Backup.

Detta gör dessutom att oavsett var du befinner dig kan du alltid komma åt senaste säkerhetskopian utan att behöva bära med den på ett USB eller dylikt.